Life update: Skole, venner, og mat

Jeg innser nå hvor mye gøy som har skjedd siden siste update om skolen og sånne ting. 

Siden bursdagen min har jeg gjort en god del ting. Bakt brød, vært på kino, hengt med venner, sett Grammys og Oscars og Super Bowl og hele pakka. Tror jeg heller legger ut bilder og skriver under de, heh.


1: Bakte endelig brød her om dagen. Ikke like gode som hjemme, men gode nok! 2: Spise en ganske fancy middag på en fransk restaurant en tilfeldig dag i uka. 3: Vi var på Red Robin og spiste, elsket maten der. 4: Josefine mekka pizza til alle jentene da vi så Grammys sammen hos meg. 5: Spiste middag på frokoststedet iHop bc why not. 6: Aldri feil med omelett og pannekaker til middag. 6: Snacksen vår under Super Bowl! Reklamene og halftime showet var kult, resten not so much.


1: Valentine's var ok med kjeks i lunsjboksen. 2: I Play Production-klassen delte vi ut godteri/lapper til alle. Jeg fikk ikke vite om dette før kvelden før, så ble bare små lapper til hver, ikke noe spesielt. 3: Jeg og Linn dro ofc på Fifty Shades før vi rundet av kvelden med kleine bilder.


Spirit Assembly! Hele den uka var Spirit Week, så fredagen hadde vi en 3-timers lang assembly. Da var det altså "Battle of the Classes" så alle konkurransene var mot de andre trinnene. Seniors vant selvfølgelig, slik seniors skal. 
1: Tautrekking mellom seniors og sophmores. 2: Senior-dans elns. Skjønte ikke helt det der men var dritgøy å se på da. 3: Få plass til så mange elever som mulig inni sirkelen. Jeg var med i senior-sirkelen, som vi ofc også vant. 4: Lærerne danset sånn halvhjertet. 5: Årets Make-A-Wish-foundation jente fikk ønske sitt oppfylt, og vi fikk samlet inn nok penger så hun får dra til Disneyland. 6: Gruppebilde av alle sammen, så freshman og juniors flytta seg bak oss. Rektor som prater der btw.


Ettermiddagen samme kveld som Spirit Assembly, tilbragte jeg sammen med Sarah, ei jeg har blitt kjent med via teater o.l. Vi hadde matte sammen en stund også, men hun måtte bytte pga timeplanen hennes. Vi kjøpte kaffe på Sugarhouse Coffee, en plass jeg MÅ tilbake til asap. Vi var også innom en cupcake shop sammen med noen andre, så dro vi hjem til henne, tok bilder både med kamera og polaroid, før hun tok henna på meg og vi spiste middag.


18. februar dro jeg på kino for å se filmingen av "Newsies" sammen med enda 3 venner fra teater. Vi dro for å spise gelato etter det, så kan si at det var en vellykket dag.


Samme lørdag dro jeg, Lina og Sutton til Linn, og så film og spiste nachos, brownies og is. Vi hadde planlagt å dra på Sweetheart-dansen sammen, men ble endring i planene så ble heller girls night IN da vel.


Onsdag forrige uke skippa Linn og jeg skolen. Neida. Jo, på en måte. Vi dro til the State Capitol med en gjeng utvekslingselever der vi fikk en guidet tour gjennom bygget og noen timer til "forelesninger" om politikk og sånn der. Kanskje ikke så veldig spennende, men jeg fikk to ekstra dager til å pugge til en historieprøve så kan ikke klage.

Ellers teller jeg dager til Hawaii, men også Georgia/Alabama/Florida vi skal til i slutten av spring break. Spring play er Macbeth i år, og auditions er på torsdag. Vi har også fri fredag noe jeg synes er helt fantastisk. 2 uker på rad med bare 4 skoledager er helt ok. 

Jeg gruer meg til å komme hjem

Jeg gleder meg uendelig til å se alle igjen, men jeg klarer nesten ikke tanken på det sosiale presset på norske skoler.

Det er ingen hemmelighet at amerikanere er kjent for å være åpne, utadvendte, lett å prate med. Og det er ganske sant. Du finner unntak, men selv de er lette å bli kjent med hvis du vare vet hva du skal si for å få samtalen i gang. For de som kjenner meg, vet at jeg flyttet hjemmefra vg1 og starte på en skole der jeg ikke kjente noen i klassen. På hele trinnet faktisk. Jeg fikk jo noen venner, ble invitert kanskje 2-3 ganger på fest, men det føltes mer som en pity invitation enn at de faktisk ville ha meg der. Selvtilliten var på bunn hele året. Følte meg aldri bra nok for noen. Alle trente flere dager i uka, spiste sunt, fikk gode karakterer. Jeg prøvde fortvilt å trene mer, spise sunnere, jobbe mer med skolearbeid. Ble jo bare sliten av hele greia. Så dro jeg hit da. Og jeg har aldri følt meg mer inkludert og komfortabel blant mennesker jeg har kjent i et knapt år.

Jeg gruer meg til å komme tilbake til Norge. Jeg gruer meg til å henge med folk som jeg vet har sine meninger om alle andre, fordi det er sånn det er i Norge. Det er bare å innse det. Jeg har aldri før følt meg så komfortabel i min egen kropp, enn etter noen måneder her borte. Ikke fordi "alle er tjukk i Amerika". Fordi flertallet er ikke det. Men selv om de er normale, små, store, ingen dømmer deg ut i fra hvordan du ser ut. Det handler mye mer om personlighet, humor, omsorg du har, og sånne ting. Det er faktisk helt sant. Jeg gruer meg til å gå tilbake til samfunnet vårt der man mobbes i stillhet fordi man ikke har samme klær som alle andre, får dårlige karakterer, ikke trener 4-5 dager i uka. Fordi det er sånn det er. Tro det eller ei. Og jeg vet det, fordi det var livet mitt i fjor. Og det blir det neste skoleår også.

Jeg mener ikke å henge ut noen, absolutt ikke, men tenk litt over hva slags signaler du sender ut når du velger å ignorere de som sitter utenfor. Det er kanskje ikke den fysiske mobbingen vi ble lært om på barneskolen, men det kan fortsatt gjøre vondt.

Akvarium

I går tok hele fam turen til et akvarium og kika rundt der i noen timer. Og nei, er ikke bare fisker og slikt. Veldig gøy, veldig stort, litt sliten, men kult da. Bildene får snakke for seg.
 

Pause fra Norge

Hei på alle dere der hjemme! Denne uka tenkte jeg å ha en liten "pause" fra Norge, og fokusere litt mer på ting her borte. Jeg bruker alt for mye tid på mobilen for å snakke med venner og familie der hjemme, så fra idag og til neste mandag skal jeg prøve så hardt jeg klarer å ikke ha kontakt med de der hjemme - med mindre det er krise eller noe. Det inkluderer også blogg, facebook osv. Blir nok ikke å svare på snaps heller, med mindre det er for å holde streaken alive(noshame). Snakkes neste uke! 

Fullmåne

11.02.2017

Et år

4. februar 2016 ringte Aspect meg og fortalte at jeg hadde fått familie. Jeg husker veldig lite fra samtalen, etter at ordene "vi har funnet familie til deg" ble sagt. Husker at de hadde hund, og da var jeg fornøyd liksom. Så googla jeg byen. Så innså jeg at det er en by. Ikke ei bygd i ytterkant av en by. Ikke sånn som jeg hadde bodd i 16 år. Så mye annerledes enn hva jeg var vant til. Og det har bare vært fantastisk. Jeg innså at det var på ekte. At jeg skulle dra. Og nå har jeg vært her i 171 dager, og har 138 igjen. Tenkt at jeg har kjent denne familien i ett år, men det kjennes ut som om jeg har bodd her i flere. Det sier noe om hvordan jeg har det her. Hvor heldig jeg har vært. Jeg er så utrolig takknemlig. Mange drømmer om at sånn og sånn skal utveksling være, men får oppleve så mye dritt. Jeg har vært så heldig som man kan bli. Ingenting er garanti. Et år har gått siden jeg fikk vite om denne familien. Jeg blir bedre kjent med dem for hver dag som går, og det skremmer meg at jeg bare skal dra fra dem i juni igjen, som om ingenting har hendt. Men den tid, den sorg! Jeg håper det neste året som kommer blir fylt med like mange gleder som dette siste året har. For meg, og alle andre ♥︎#utveksling #reise #usa #exchange #travel #foto #vlog

Video: Zion National Park

En liten video fra bursdagshelga som ble feiret i nydelig Zion!


 

Les mer i arkivet » August 2017 » Juni 2017 » Mai 2017


Josefine. 18. Tromsø.

KATEGORIER

ARKIV

INSTAGRAM

hits